Lochen Jangchup Tsemo - buddhalainen yhdyskuntaLochen Jangchup Tsemo - buddhalainen yhdyskunta aloitti opintoryhmänä vuonna 2008 Geshe Pema Dorjeen Suomessa antamien opetusten innoittamana.

Lochen Jangchup Tsemo rekisteröitiin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 30.11.2012.

Opintoryhmissä opiskelujen lähtökohtana on Buddha Sakyamunin, Je Tsongkhapan ja muiden gelug-perinteessä keskeisten opettajien opetukset sekä Bodong-traditioon kuuluvien tiibetiläisten opettajien, kuten Lochen Jangchup Tsemon ja Bodong Chokley Namgyalin välittämät Buddhan opetukset.

Opintoryhmien kokoontumisiin ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa buddhalaisuuden opiskelu. Opintoryhmissä käyminen ei vaadi sitoutumista Lochen Jangchup Tsemon toimintaan.

Lochen Jangchup Tsemo -buddhalalisen yhdyskunnan jäsenyys tarkoittaa virallista Suomen viranomaisten tunnustamaa jäsenyyttä ja väestörekisterissä buddhalaiseksi luokittelua. Yhdyskunnan jäsenyyttä voi hakea sihteeriltä (lochen.tsemo@gmail.com) saatavalla jäsenhakemuksella. Jäsenhakijalla on vuoden koeaika ennen jäsenyyden hyväksymistä.

Lochen Jangchup Tsemo järjestää vuosittain Geshe Pema Dorjeen vierailun Suomessa ja Virossa ja opintoryhmät seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Kajaani, Siikajoki, Tampere ja Tallinna.

Opintoryhmän kokoontumisiin on vapaa pääsy, mutta toivomme osallistujilta pientä lahjoitusta tilanvuokrakuluihin.